Wolfram Alpha

Την ανάλυση έργων του Σαίξπηρ και άλλων διάσημων λογοτεχνικών κειμένων όπως είναι για παράδειγμα το Μόμπι Ντικ ή οι Χαμένες Προσδοκίες υποστηρίζει πλέον το Wolfram Alpha. Η «έξυπνη» μηχανή αναζήτησης που πλέον έχει αρχίσει να γίνεται για τα καλά γνωστή και στο ευρύτερο κοινό, με ανακοίνωσή της εξηγεί πως πέρα από τις γενικές πληροφορίες για κάθε βιβλίο, περιλαμβάνει στα αποτελέσματά της και αναλυτικότερα στοιχεία τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το τί θέλει ο χρήστης.

Αυτή ακριβώς είναι και η δύναμη του νέου χαρακτηριστικού, αφού πηγαίνοντας στο wolframalpha.com μπορεί κανείς, για παράδειγμα, να βρει τις συχνότερες λέξεις που ξεκινούν με κεφαλαίο γράμμα στο Ρωμαίος και Ιουλιέτα, να δει ποια είναι η μεγαλύτερη λέξη στον Βασιλιά Ληρ ή ακόμη και να αναλύσει συγκεκριμένες πράξεις ενός έργου.

«Να ζει κανείς ή να μη ζει»; Το Wolfram Alpha έχει πλέον μια απάντηση και για αυτό

via TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ