Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν είναι προτιμότερο να χωρίζετε τις λέξεις από τις οποίες αποτελείται η διεύθυνση URL μιας ιστοσελίδας με underscore (_) ή με παύλα () και τί σημαίνει για την Google και κατ’ επέκταση για το SEO του ιστοχώρου σας η κάθε επιλογή; Ο Matt Cutts της Google σε ένα σύντομο βιντεάκι εξηγεί όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε…

Εν συντομία, τα πράγματα είναι απλά: όταν οι λέξεις που απαρτίζουν μια διεύθυνση είναι χωρισμένες με underscore (η λεγόμενη και…  «κάτω παύλα») η Google την αντιμετωπίζει ως μία λέξη. Αντίθετα, όταν χωρίζονται με παύλα, αντιμετωπίζονται ως χωριστές λέξεις.

Για παράδειγμα, στη διεύθυνση underscores_vs_dashes_in_urls.html ολόκληρο το όνομα του link θεωρείται μία λέξη. Στην διεύθυνση underscores-vs-dashes-in-urls.html, αντίθετα, η Google βλέπει 5 διαφορετικές λέξεις, κάτι που είναι φιλικότερο προς τα bots της.

Τί σημαίνει πρακτικά αυτό; Εάν ξεκινάτε να φτιάξετε ένα καινούριο website, είναι καλύτερο να προτιμήσετε τις παύλες για τον διαχωρισμό των λέξεων στα URL σας. Παρόλα αυτά, η σημασία που δίνει η Google στο συγκεκριμένο θέμα είναι μικρή και δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την αξιολόγηση της ιστοσελίδας. Για το λόγο αυτό, αν ήδη χρησιμοποιείτε underscores δεν χρειάζεται να μπείτε στον κόπο να τα αλλάξετε, αφού οι διαφορές στην αξιολόγηση του ιστοχώρου σας θα είναι ελάχιστες.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Πώς αντιμετωπίζει η Google τα underscores και τις παύλες στα links

Comments are closed.