Σε σημαντικό παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την εξέλιξη της υπόθεσης μιας τηλεοπτικής σειράς φαίνεται πως αναδεικνύεται το Twitter. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται άρθρο της Wall Street Journal, που εξετάζει τον αντίκτυπο που έχουν πλέον οι συζητήσεις στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για τους σεναριογράφους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εταιρεία ερευνών Bluefin Labs, τα σχόλια που δημοσιεύονται στο Twitter και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα και αφορούν τηλεοπτικές σειρές έχουν γνωρίσει εκρηκτική αύξηση, φτάνοντας τον περασμένο Ιούλιο τα 75,5 εκατομμύρια, από τα 8,8 εκατομμύρια που είχαν ένα χρόνο νωρίτερα.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα έρχεται από τη σειρά Covert Affairs, όπου το φινάλε της δεύτερης σαιζόν γυρίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να απαντήσει στις συνεχείς ερωτήσεις που δεχόταν οι συντελεστές σχετικά με το κατά πόσο ένας από τους κεντρικούς ήρωες της σειράς θα ξαναέβρισκε την όρασή του.  Για την ακρίβεια, προστέθηκαν εμβόλιμες σκηνές που ξεκαθάριζαν το ζήτημα, μόνο και μόνο για να δώσουν οι παραγωγοί, όπως οι ίδιοι παραδέχτηκαν, ένα τέλος στην παραφιλολογία.

Αντίστοιχα, στο Vampire Diaries, τα επίμονα σχόλια των χρηστών σχετικά με μια «τρύπα» στην πλοκή της σειράς ανάγκασαν τους παραγωγούς, αρκετά επεισόδια αργότερα, να τροποποιήσουν το σενάριο ώστε να δώσουν μια ικανοποιητική εξήγηση.

Φυσικά, οι σεναριογράφοι προσπαθούν συνήθως όσο μπορούν να κλείνουν τα αυτιά τους στα σχόλια ώστε να πάνε την ιστορία εκεί που εξ’ αρχής ήθελαν. Κάποιοι, μάλιστα, τονίζουν πως οι φίλοι μιας σειράς καλό θα ήταν να αφοσιώνονται στο επεισόδιο αντί να κάνουν Tweet την ώρα της προβολής, ενώ δίνουν έμφαση στο γεγονός πως ο μεγαλύτερος όγκος των σχολίων προέρχεται από μια αρκετά μικρή μερίδα χρηστών. Πράγματι, τα 75 εκατομμύρια του περασμένου Ιουλίου έγιναν από 8 εκατομμύρια ανθρώπους.

Έτσι κι αλλιώς πάντως, όταν δραστηριοποιείσαι στον χώρο του θεάματος είναι μάλλον αδύνατο να μείνεις ανεπηρέαστος από τα σχόλια που δέχεσαι, αφού ακόμη και η προσπάθεια να τα αγνοήσεις αρκεί για να σε επηρεάσει (μεταξύ μας, βέβαια, υπάρχουν σειρές που οι σεναριογράφοι τους δεν θα έβλαπτε να είχαν υιοθετήσει κάποια από τις θεωρίες των θεατών τους…).

Πηγή: Wall Street Journal

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ