Ακολουθώντας μια τακτική που θέλει το Twitter να «σφίγγει το ζωνάρι» απέναντι στους τρίτους προγραμματιστές, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ξεκίνησε ένα «Πρόγραμμα Πιστοποιημένων Προϊόντων» (Certified Products Program). Πρόκειται για έναν κατάλογο που επιβραβεύει και αναδεικνύει τις εφαρμογές που το Twitter θεωρεί πως βαδίζουν στο σωστό δρόμο, δείχνοντας έτσι τί είδους προϊόντα θέλει να φτιάχνουν οι προγραμματιστές που ασχολούνται με το API του.

Στην αρχική του εκκίνηση το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 πιστοποιημένες εφαρμογές από τρεις κατηγορίες:

  • Engagement: Εφαρμογές που ενισχύουν τη συμμετοχή του χρήστη.
  • Analytics: Εφαρμογές που προσφέρουν στατιστικά στοιχεία για την χρήση του μέσου.
  • Data Resellers: Εφαρμογές που φέρνουν νέες λειτουργίες που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τον μεγάλο όγκο των δημόσιων tweet.

Ενδεικτικό είναι ότι μεταξύ των 12 αρχικώς πιστοποιημένων εφαρμογών περιλαμβάνεται το Attensity, που παρακολουθεί τις τάσεις που διαμορφώνονται στο κοινωνικό δίκτυο και το Hootsuite, που εμφανίζει αξιόλογα στατιστικά χρήσης των λογαριασμών των πελατών του.

image

Γενικά φαίνεται μια τάση του Twitter να επιβραβεύει τις εφαρμογές που αναλύουν την χρήση του μέσου και προσθέτουν επιπλέον αξία σε αυτό, ενώ αντίθετα είναι απόλυτα αρνητικό σε προϊόντα όπως το (εξαιρετικό) Tweetbot, που μιμούνται (ή βελτιώνουν) ήδη υπάρχουσες λειτουργίες του. Το The Verge, μάλιστα, θεωρεί πως το επόμενο λογικό βήμα για το Twitter θα είναι η δημιουργία δικού του καταστήματος εφαρμογών – κάτι το οποίο ήδη έχει κάνει το Facebook.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ