Το Twitter και η Buddy Media ανακοίνωσαν συνεργασία που δίνει σε εταιρείες που απευθύνονται σε ενήλικες τη δυνατότητα να ελέγχουν την ηλικία των χρηστών που ακολουθούν τις σελίδες τους. Ο μηχανισμός, που αρχικά δοκιμάστηκε σε επιλεγμένες εταιρείες ποτών, πλέον είναι διαθέσιμος για όλους τους ενδιαφερόμενους και η χρησιμότητά του έγκειται στο ότι τους βοηθά να αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα σε σχέση με την χρήση των προϊόντων τους από ανήλικους.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα έχει ως εξής:

  • ο χρήστης ακολουθεί την εταιρεία.
  • Η εταιρεία στέλνει αυτόματα ένα απευθείας μήνυμα (DM) στον χρήστη παραπέμποντάς τον σε μια ειδική σελίδα κάτω από τη διεύθυνση age.twitter.com όπου καλείται να υποβάλλει την ηλικία του εντός των επόμενων 24 ωρών.
  • Ο χρήστης υποβάλλει την ηλικία του, πληροφορία που αξίζει να σημειωθεί πως δίνεται αποκλειστικά στο Twitter και δεν μοιράζεται με την ίδια την εταιρεία.
  • Εάν η ηλικία του χρήστη βρίσκεται στο επιτρεπτό όριο που έχει ορίσει η εταιρεία, τότε γίνεται αυτόματα ακόλουθός της – διαφορετικά απορρίπτεται.

Twitter age verification

Φυσικά, όπως λέει εκείνη η παλιά γελοιογραφία του Peter Steiner, «στο διαδίκτυο κανείς δεν ξέρει ότι είσαι σκύλος» και οι ανήλικοι χρήστες που θέλουν ντε και καλά να ακολουθήσουν μια εταιρεία μπορούν απλώς να δηλώσουν ψεύτικη ηλικία. Έτσι κι αλλιώς, όμως, σκοπός των εταιρειών δεν είναι το να εμποδίσουν τους ανήλικους χρήστες να τις ακολουθήσουν, αλλά να είναι καλυμμένες απέναντι σε ό,τι προβλέπει ο νόμος.

Πηγή: Buddy Media

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ