jDownloader

Αν και μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσα τον Flashget για τη διαχείριση των downloads μου, η στασιμότητά του και η απουσία συγκεκριμένων λειτουργιών με έκαναν να στραφώ σε εναλλακτικές λύσεις. Και ως την καλύτερη από όλες, βρήκα τελικά αυτή του JDownloader.

O JDownloader είναι ένας εξαιρετικός download manager που, πέρα από τα βασικά που όλες οι αντίστοιχες εφαρμογές προσφέρουν, έχει επιπλέον τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Αυτοματοποιεί τα downloads από το rapidshare, το megaupload και άλλα παρόμοια sites, ακόμη και για χρήστες που δεν είναι premium μέλη. Αυτό το πετυχαίνει «διαβάζοντας» αυτόματα τα captcha μηνύματα, οργανώνοντας τα downloads σε ουρά, ενώ κάνει ακόμη και restart το router, ώστε να παρακάμψει τους χρονικούς περιορισμούς που επιβάλλουν τα sites στους ανώνυμους χρήστες. Και μόνο γι’ αυτό το χαρακτηριστικό του, αξίζει να εγκατασταθεί 😉
  • Διαχειρίζεται encrypted αρχεία .ccf, τα οποία έχουν αρχίσει και διαδίδονται αρκετά για την κρυπτογράφηση rapidshare links.
  • Προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματου extract σε .rar αρχεία, με το που θα ολοκληρώσει τη λήψη τους. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ακόμα και αν τα αρχεία θα διαγράφονται αυτόματα μετά την εξαγωγή ή όχι.
  • Έχει ενσωματωμένο plugin για αρχεία που χρειάζονται το HFsplit για την εξαγωγή τους και τα κάνει αυτόματα extract με τον ίδιο τρόπο που περιγράφηκε αμέσως παραπάνω.
  • Συνεργάζεται άψογα με το FlashGot – το Firefox addon που επιτρέπει την απρόσκοπτη συνεργασία του Firefox με τον εκάστοτε download manager.
  • Updated: Μπορεί να κατεβάσει βίντεο από το youtube (ενδεχομένως και από άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες – απλώς με youtube το δοκίμασα). Κι όχι μόνο αυτό, αλλά πριν ξεκινήσει τη λήψη σε ρωτάει σε τί format θες να το κατεβάσεις, καθώς, εκτός από το “παραδοσιακό” κατέβασμα σε flv, προσφέρει και τη δυνατότητα απευθείας μετατροπής του βίντεο σε 3gp, mp4, mp3 (όπου κρατάς μόνο τον ήχο)!
  • Δίνει τη δυνατότητα έναρξης των λήψεων για κάποια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.
  • είναι cross platform, που σημαίνει πως τρέχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα
  • Είναι open source, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός του ότι είναι δωρεάν, έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει επιπλέον plugins (όπως η δυνατότητα unrar, και το HFsplit που αναφέρθηκαν προηγουμένως)

Σε γενικές γραμμές, μπορώ να πω πως τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, ο JDownloader είναι ίσως το καλύτερο πρόγραμμα στην κατηγορία του και συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Σημείωση: Για να το εγκαταστήσετε, αφού το κατεβάσετε, αποσυμπιέστε το σε ένα φάκελο και τρέξτε το αρχείο .exe που θα βρείτε. Για να τρέξετε το πρόγραμμα, θα χρειαστεί να εκτελέσετε ξανά το ίδιο .exe αρχείο. Επίσης, κατά την εγκατάσταση το πρόγραμμα θα σας ζητήσει να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή ονόματι Kikin. Συμβουλή μου είναι να το αποφύγετε, μιας και είναι κάποιου είδους μηχανή αναζήτησης που βρίσκεται ακόμα σε beta φάση και δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα (η μη εγκατάστασή του δεν θα επηρεάσει, δηλαδή, τη λειτουργία του JDownloader).

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.jdownloader.org/

 

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2009. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ