Firefox

Μια από τις «χρόνιες» ασθένειες του Firefox είναι η αυξημένη κατανάλωση μνήμης, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος, και η Mozilla φαίνεται πως τελικά το αναγνωρίζει και επίσημα. Για το λόγο αυτό δημιούργησε το MemShrink, μια ομάδα συζήτησης που σκοπό έχει να κατευθύνει τις προσπάθειες των προγραμματιστών της εταιρείας προς την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Σύμφωνα με e-mail ενός από τους προγραμματιστές της Mozilla προς τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, αναμένεται να προγραμματιστούν συναντήσεις ώστε να προσπαθήσουν όλοι μαζί να δουν το θέμα με πιο σφαιρικό τρόπο, να αποφασίσουν τις προτεραιότητες ως προς τα bugs που πρέπει να διορθωθούν αλλά και γενικότερα, να ρίξουν ιδέες στο τραπέζι.

Η αλήθεια είναι πως ο Firefox 4 εμφανίζεται σαφώς βελτιωμένος στον συγκεκριμένο τομέα έναντι των προηγούμενων εκδόσεων, ωστόσο το πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει αντιμετωπιστεί πλήρως, ειδικά στην περίπτωση που έχει εγκαταστήσει κανείς πολλές επεκτάσεις.

Πηγή: internetnews.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Ομάδα συζήτησης για την βελτίωση της κατανάλωσης μνήμης του Firefox φτιάχνει η Mozilla

  1. Pingback: Κυκλοφόρησε ο Firefox 7 με έως 50% μικρότερη κατανάλωση μνήμης

Comments are closed.