Μετά από σχεδόν δυο χρόνια ανάπτυξης και βελτιώσεων, η Google αφαιρεί την ετικέτα της beta έκδοσης από το mod_pagespeed, την επέκταση για Apache HTTP servers που τροποποιεί αυτόματα τις ρυθμίσεις ώστε να βελτιώσει την ταχύτητα φόρτωσης των φιλοξενούμενων ιστοχώρων.

Μάλιστα, όπως εξηγεί η Google, παρά το γεγονός ότι όλο αυτό τον καιρό βρισκόταν σε beta φάση, πάνω από 120.000 ιστοχώροι χρησιμοποιούν ήδη το mod_pagespeed, το οποίο ήδη υποστηρίζεται από πολλούς δημοφιλείς παρόχους φιλοξενείας όπως η DreamHost και το Go Daddy. Με την έξοδο από την beta, η εταιρεία ελπίζει ότι το εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί από ακόμη περισσότερους ιστοχώρους.

Η εμμονή της Google με την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων δεν είναι κάτι καινούριο. Την λαμβάνει υπόψη της ως κριτήριο αξιολόγησης για το πόσο ψηλά θα εμφανιστεί μια σελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης, προσφέρει εργαλεία που δείχνουν πόσο γρήγορα φορτώνουν οι σελίδες μας, μας επιτρέπει να μετράμε την ταχύτητά τους μέσα από το Google Analytics, ενώ με το Page Speed Service έχει δημιουργήσει μια υπηρεσία που λειτουργεί ως ένα είδος εναλλακτικού CDN.

Για την ακρίβεια, τόσο το mod_pagespeed όσο και το Page Speed Service βασίζονται στο  PageSpeed Optimization Libraries, μια open-source συλλογή από βιβλιοθήκες που βελτιστοποιούν αυτόματα τις επιδόσεις των ιστοσελίδων.

Το mod_pagespeed 1.0 είναι διαθέσιμο για κατέβασμα και εγκατάσταση από τη σελίδα του Google Developers.

Πηγή: Google Webmaster Central Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ