Μερικές εβδομάδες μετά τις σημαντικότατες αλλαγές που ανακοίνωσε το Disqus, σειρά έχει ο πιο αξιόλογος ίσως αντίπαλός του, το Livefyre, να κυκλοφορήσει τη δική του μεγάλη αναβάθμιση. Έτσι, το Livefyre Comments 3, που εδώ και καιρό βρισκόταν σε κλειστή δοκιμαστική περίοδο, διατίθεται πλέον σε όλους τους χρήστες του και φέρνει μια σειρά από άκρως ενδιαφέρουσες νέες λειτουργίες, καθώς και αλλαγές που επηρεάζουν τόσο την εμφάνιση όσο και την χρηστικότητα της υπηρεσίας.

Livefyre Comments 3

Μια από τις πρώτες βελτιώσεις που θα παρατηρήσει κανείς αφορά τον επανασχεδιασμένο μηχανισμό ειδοποιήσεων που σας ενημερώνει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο για τα νέα σχόλια που προστίθενται, χωρίς να χρειαστεί ανανέωση τις σελίδας. Η διαφορά με πριν είναι ότι πλέον η ειδοποίηση δεν περιορίζεται μόνο στην πληροφορία ότι προστέθηκε ένα νέο σχόλιο, αλλά εμφανίζει επίσης τον χρήστη που το έκανε, καθώς και την αρχή του μηνύματος.

Livefyre Comments 3

Το πιο σημαντικό εργαλείο, όμως, είναι το SocialSync, που αναλαμβάνει να ενσωματώσει μέσα στην συζήτηση τα σχόλια που προέρχονται από το Facebook και το Twitter. Επίσης, σας επιτρέπει να κάνετε απευθείας αναφορά (mention) τους φίλους σας στο Facebook ή αυτούς που ακολουθείτε στο Twitter.

Livefyre Comments 3

Επιπλέον, επιτρέπεται η δυνατότητα μορφοποίησης των σχολίων αλλά και απευθείας ενσωμάτωσης πολυμέσων από μια πληθώρα υπηρεσιών, στις οποίες συγκαταλέγονται τα Flickr, Instagram, YouTube, Vimeo, SlideShare, SoundCloud, Spotify, MySpace, αλλά ακόμα και η Wikipedia.

C3_Embed1[1]

Όσο για το διαχειριστικό κομμάτι, έχουν προστεθεί επιλογές που επιτρέπουν την γρήγορη διαχείριση των συζητήσεων απευθείας από την σελίδα του εκάστοτε άρθρου – τομέας όπου η προηγούμενη έκδοση του Livefyre είχε ελλείψεις. Επίσης, οι διαχειριστές μπορούν να ορίσουν χρονικό όριο κατά το οποίο οι χρήστες επιτρέπεται να κάνουν διορθώσεις στα σχόλιά τους (ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν αλλοιώνεται η ροή της συζήτησης), ενώ τα μέλη της κοινότητας μπορούν να προσθέτουν αναφορές και σημειώσεις σε σχόλια που θεωρούν ότι παραβιάζουν τους όρους χρήσης.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζατε το Livefyre και θα θέλατε να του δώσετε μια ευκαιρία, μπορείτε να το βρείτε στη διεύθυνση livefyre.com και να το εγκαταστήσετε στον δικό σας ιστοχώρο.

Εάν, πάλι, θα προτιμούσατε να δοκιμάσετε στην πράξη τις δυνατότητές του, μπορείτε να αφήσετε τα σχόλιά σας σε αυτό εδώ το άρθρο, μιας και το Livefyre αποτελεί την πλατφόρμα σχολιασμού του Freeweird μετά τον πρόσφατο επανασχεδιασμό του.

via Livefyre blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ