Αν έπαιζε σε ταινία τρόμου, το Twitter θα υποδυόταν τον μανιακό δολοφόνο που πετσοκόβει ένα-ένα τα θύματά του: στην αρχή ήταν το LinkedIn, έπειτα ακολούθησε το Instagram και το Tweetbot για Mac και τώρα έρχεται και η σειρά του IFTTT, σε μια εξέλιξη που μόνο απρόβλεπτη δεν θα μπορούσες να την πεις.  Έτσι, καθώς οι όροι χρήσης στο API του Twitter απαγορεύουν την αποθήκευση και αναδημοσίευση tweet σε τρίτες υπηρεσίες, το IFTTT είναι πλέον αναγκασμένο να αποσύρει όλες τις σχετικές λειτουργίες.

Αυτό σημαίνει πως ενέργειες όπως η αυτοματοποιημένη αποστολή tweet μέσω e-mail, η δημοσίευσή τους στο Facebook ή η αποθήκευσή τους στο Evernote και το Dropbox, παύουν πλέον να λειτουργούν και, κατά συνέπεια, αφαιρούνται. Επίσης, αφαιρούνται και όσες συνταγές έκαναν χρήση των παραπάνω ή παρόμοιων ενεργειών. Αντίθετα, ενέργειες όπως η αυτόματη δημοσίευση tweet στο ίδιο το Twitter (π.χ. από τα άρθρα του blog σας) εξακολουθούν να λειτουργούν.

Στην ανακοίνωσή τους, οι άνθρωποι του IFTTT δηλώνουν οπαδοί του Twitter και εκφράζουν τη λύπη τους για την συγκεκριμένη εξέλιξη, αποδίδοντάς τη στις πρόσφατες αλλαγές της έκδοσης 1.1 του API.

Πάντως,αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το TechCrunch, το σημείο των όρων χρήσης που επικαλείται το IFΤΤΤ ως αιτία (απαγόρευση αποθήκευσης των tweet σε cloud υπηρεσίες) δεν περιλαμβάνεται στις αλλαγές της περιβόητης έκδοσης 1.1 του API, αλλά προϋπήρχε αυτών. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, σημαίνει πως το IFTTT παραβίαζε εδώ και μήνες τους όρους χρήσης και είτε τώρα το πήρε είδηση, είτε τώρα αποφάσισε να συμμορφωθεί.

Πηγές: IFTTT, TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ