Google

Το Google Sets είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά πειράματα της Google που ξεκίνησε το 2002, κατά την πρώιμη εποχή των Google Labs, και μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να …αποφοιτήσει. Και καθώς οι αιώνιοι φοιτητές δεν ωφελούν κανένα, η Google αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του Sets στις 5 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του γενικότερου ξεσκαρταρίσματος που ξεκίνησε με την ανάληψη της θέσης του CEO της εταιρείας από τον Larry Page. Κι επειδή …κάλλιο αργά παρά ποτέ, ας γνωρίσουμε το παλιότερο ενεργό πείραμα του Google Labs λίγες μέρες πριν το οριστικό τέλος του.

Το Google Sets είναι φτιαγμένο για ένα και μόνο πράγμα: παίρνει λίγες λέξεις (από μία έως πέντε) και βάσει αυτών δημιουργεί ολόκληρες λίστες όρων.

Google Sets Google Sets

Το Sets αποτέλεσε την βάση για τη δημιουργία του Google Squared, που επίσης θα τερματίσει τη λειτουργία του στις 5 Σεπτεμβρίου και που προχωρά την ίδια λογική ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας σύνθετες λίστες βάσει γενικότερων και πιο «ανθρώπινων» περιγραφών.

Για παράδειγμα, η φράση “technology companies” φέρνει μια λίστα με εταιρείες τεχνολογίας και για κάθε μία από αυτές εμφανίζει εικόνα, περιγραφή, αριθμό υπαλλήλων και διεύθυνση.

Google Square

Αν και τόσο το Google Sets όσο και το Google Squared θα πάψουν σύντομα να λειτουργούν ως αυτόνομες υπηρεσίες διαθέσιμες για το κοινό, θα εξακολουθήσουν να αξιοποιούνται από τη μηχανή αναζήτησης της Google για την καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου μιας σελίδας και την προβολή λιστών με σχετικές αναζητήσεις.

Πηγή: Google OS

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Αυγούστου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ