Google

Μπορεί ο Κλιντ Ίστγουντ να μην έχει και την καλύτερη άποψη για τη γνώμη σας, δε συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με τη Google, που όχι μόνο τη θεωρεί σημαντική αλλά θα δεχόταν να τη χρησιμοποιήσει ακόμη και ως μέσο για την πληρωμή υπηρεσιών (βέβαια, εδώ που τα λέμε, αν το καλοσκεφτείτε, το κάνει ήδη εδώ και χρόνια). Πιο συγκεκριμένα, το One Pass είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει στους εκδότες περιεχομένου να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να πληρωθούν από τους αναγνώστες τους. Σε ένα από τα πειράματά της, μάλιστα, η εταιρεία προτείνει ως αντάλλαγμα για την πρόσβαση στο περιεχόμενο το να απαντήσουν, απλώς, οι χρήστες σε μια ερώτηση.

Πλήρωσε με μια απάντηση

Η ερώτηση αυτή μπορεί να αφορά από δημογραφικά στοιχεία του χρήστη έως τις απόψεις του σε πολιτικά θέματα και, όπως είναι προφανές, μπορεί να έχει ιδιαίτερη αξία ως πληροφορία για εταιρείες ερευνών και δημοσκοπήσεων. Οι απαντήσεις, ωστόσο, είναι ανώνυμες και οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν την ερώτηση εάν δεν επιθυμούν να την απαντήσουν.

Προς το παρόν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό τρέχει σε πειραματικό στάδιο και οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να το χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Αν και το να πληρώνεις την πληροφορία με πληροφορία μοιάζει δίκαιο, σηκώνει σίγουρα συζήτηση το κατά πόσο μέθοδοι σαν κι αυτή ή το παρόμοιας λογικής pay with a Tweet, θα μπορούσαν πράγματι να λειτουργήσουν στην πράξη. Ίσως βέβαια το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της όλης υπόθεσης να είναι η – για μια ακόμη φορά – διαπίστωση του πόσο μεγάλη σημασία έχουν τελικά για τις εταιρείες τα προσωπικά μας δεδομένα.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ