Όσο επιδέξιος χρήστης κι αν είστε, σίγουρα θα σας έχει τύχει να πατήσετε κατά λάθος μια διαφήμιση σε κάποια δωρεάν εφαρμογή στο κινητό σας. Πρόκειται για κάτι που είναι κακό όχι μόνο για τον ίδιο τον χρήστη, που φεύγει άθελά του από το περιεχόμενο στο οποίο πλοηγούταν, αλλά και για τον ίδιο τον διαφημιζόμενο, που βλέπει ότι τελικά τα κλικ τα οποία πληρώνει δεν έχουν αντίκρισμα.

Για τον λόγο αυτό, η Google εγκαινιάζει μια νέα λειτουργία σε όλες τις διαφημίσεις που εμφανίζονται μέσα σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, που ζητά από τους χρήστες να επιβεβαιώσουν ότι όντως πάτησαν σκόπιμα τη διαφήμιση.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και τόσο ευχάριστο για τους ίδιους τους διαφημιζόμενους, ο τρόπος με τον οποίο έχει υλοποιηθεί η λειτουργία είναι πιο έξυπνος: έχοντας παρατηρήσει από τις μελέτες της (αλλά και από την κοινή λογική) ότι τα περισσότερα κατά λάθος κλικ γίνονται στα όρια μεταξύ του περιεχομένου της εφαρμογής και της διαφήμισης, η Google εμφανίζει το σχετικό μήνυμα μόνο όταν ο χρήστης πατήσει στις άκρες του διαφημιστικού.

Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζεται μήνυμα που υπερκαλύπτει την διαφήμιση και του ζητά να επιβεβαιώσει το κλικ του.

3PWXvSvo2I4Y2vSTBDoPYfjeWchQZmO626tn84G_grRKz0vb3GxrpKsDTA_KZLlryMqI4s0tkPyrS1jdADRwWjtKk97UZEpOzPCxpkJG2W8jvj3nPbE[1]

Σύμφωνα με τις έρευνες της εταιρείας, αν και ο συνολικός αριθμός των κλικ στις διαφημίσεις έχει, αναπόφευκτα μειωθεί ελαφρώς, το νέο μέτρο έχει βελτιώσει την απόδοση των διαφημίσεων, αφού οι πιθανότητες να τις επισκεφθεί κάποιος που πραγματικά ενδιαφέρεται για αυτές είναι πλέον αυξημένες.

Πηγή: Google Mobile Ads Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ