Αφού προηγουμένως είχε περιορίσει την χρήση του χαρακτηριστικού για πάνω από 9 μήνες, η Google αποφάσισε τελικά να ανοίξει το API του Google Maps στους εταιρικούς πελάτες της, ώστε να επιτρέψει την χρήση των στοιχείων για την κίνηση στους δρόμους από τρίτες εφαρμογές και υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο καθώς και το προηγούμενο ιστορικό μιας περιοχής, ώστε να δώσει στους χρήστες του Google Maps μια εκτίμηση του χρόνου που θα χρειαστεί για μια συγκεκριμένη διαδρομή, είτε αυτή θα γίνει περπατώντας είτε χρησιμοποιώντας ποδήλατο, αυτοκίνητο ή μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το άνοιγμα της λειτουργίας σημαίνει ότι πλέον οι προγραμματιστές και οι εταιρείες θα μπορούν να συμπεριλαμβάνουν αυτά τα δεδομένα στις δικές τους εφαρμογές, με την ενσωμάτωση να είναι αρκετά απλή διαδικασία, αφού απαιτεί μόνο μια μικρή αλλαγή στον κώδικά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Google ανακοίνωσε ότι το API του Google Maps χρησιμοποιείται ενεργά από 800.000 ιστοχώρους και εφαρμογές. Για να το γιορτάσει, μάλιστα, δημοσίευσε το MoreThanAMap.com, όπου παρουσιάζει υποδειγματικούς τρόπους χρήσης της υπηρεσίας.

Πηγή: The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Οκτωβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ