Τεχνολογία που αποσκοπεί στο να επιτρέπει στα παιδιά κάτω των 13 ετών να χρησιμοποιούν την υπηρεσία του κάτω από την επίβλεψη των γονιών τους, έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει το Facebook, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Με αυτό τον τρόπο το κοινωνικό δίκτυο θέλει να πραγματοποιήσει άνοιγμα σε ακόμη μια μεγάλη κατηγορία κοινού, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τις νομικές επιπλοκές που συνεπάγεται η χρήση του από ανήλικους.

Οι τεχνολογίες που δοκιμάζει το Facebook περιλαμβάνουν την σύνδεση του λογαριασμού του παιδιού με αυτούς των γονιών του, αλλά και μηχανισμούς ελέγχου που θα επιτρέπουν στον κηδεμόνα να αποφασίσει ποιούς μπορεί να κάνει «φίλους» το παιδί και ποιές εφαρμογές μπορεί να χρησιμοποιεί. Επίσης, τέτοιου είδους λειτουργίες θα μπορούσαν να επιτρέπουν την χρέωση των γονιών για παιχνίδια και εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους.

Αυτή τη στιγμή το Facebook απαγορεύει την πρόσβαση σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών, κάτι που ωστόσο δεν είναι αρκετό για να εμποδίσει πολλούς ανήλικους να κάνουν εγγραφή στο κοινωνικό δίκτυο δηλώνοντας ψευδή ηλικία. Σε παλαιότερη έρευνα της αμερικανικής εταιρείας Consumer Reports, μάλιστα, είχαμε δει πως ήδη αυτή τη στιγμή 7,5 εκατομμύρια χρήστες του Facebook έχουν ηλικία κάτω των 13 ετών.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα της Microsoft προέκυψε ότι το 36% των γονιών γνώριζαν ότι τα παιδιά τους έχουν κάνει λογαριασμό στο Facebook πριν τα 13 και αρκετοί από αυτούς, μάλιστα, βοήθησαν στη δημιουργία του.

Πηγή: Wall Street Journal

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ