Τελικά τα μεσάνυχτα είναι όντως μαύρα. Το λέει και το Colour Clock, ένα απλό όσο και έξυπνο online ρολόι που «μεταφράζει» την ώρα σε δεκαεξαδικό RGB κώδικα, ο οποίος χρησιμοποιείται επίσης για την απεικόνιση των χρωμάτων σε μία ιστοσελίδα. Έτσι, κάθε δευτερόλεπτο που περνάει το χρώμα του φόντου αλλάζει, αποκαλύπτοντας και μια νέα απόχρωση ανάλογα με την τρέχουσα ώρα.

image

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το RGB (Red, Green, Blue) είναι ένα χρωματικό μοντέλο όπου οι συνδυασμοί του κόκκινου, του πράσινου και του μπλε συνθέτουν όλα τα υπόλοιπα χρώματα. Στην περίπτωση των ιστοσελίδων, όλες οι αποχρώσεις απεικονίζονται με τρία ζευγάρια δεκαεξαδικών RGB κωδικών.

Και καθώς ο χρόνος αναπαρίσταται επίσης με τρία ζευγάρια αριθμών, ο designer Jack Hughes σκέφτηκε να τα συνδυάσει σε μία online εφαρμογή που, όπως ο ίδιος εξηγεί, μεταθέτει στο δεκαεξαδικό σύστημα τους αριθμούς που διαμορφώνουν την ώρα.

Από προεπιλογή το Colour Clock δείχνει την τρέχουσα ώρα όπως αντλείται από τον υπολογιστή σας, έχετε ωστόσο τη δυνατότητα να δείτε με το πάτημα ενός κουμπιού τον ακριβή κωδικό του φόντου που εμφανίζεται κάθε στιγμή.

image

Εκτός από online εφαρμογή, το Colour Clock διατίθεται και ως screensaver για Mac. Επειδή όμως είναι φτιαγμένο σε flash, καλό είναι να έχετε υπόψη σας ότι δεν αποκλείεται να καταναλώνει αρκετούς πόρους από τον επεξεργαστή σας εάν μείνει ανοιχτό για πολλή ώρα.

» Επισκεφθείτε το Colour Clock

via itsasmallweb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ