Android

Αφήνοντας πίσω του Symbian, το Android κατάφερε στο τελευταίο τρίμηνο του 2010 να γίνει το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα για mobile συσκευές. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία της Canalys, που παρακολούθησε τον αριθμό smartphones που διατέθηκαν στην αγορά τη χρονιά που μας πέρασε και δημοσίευσε τα αποτελέσματά της για το 4ο τρίμηνο.

Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των συσκευών με Android έφτασε τα 32,9 εκατομμύρια κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2010, τη στιγμή που οι αντίστοιχες συσκευές με Symbian έμειναν στα 31 εκατομμύρια.

image

Ο αριθμός συσκευών που κατέγραψε η Canalys έφτασε τα 101,2 εκατομμύρια για το ίδιο διάστημα, ενώ συνολικός αριθμός για ολόκληρο το 2010 έφτασε τα 300 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως σημειώθηκε αύξηση 80% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με όλες τις πλατφόρμες να σημειώνουν άνοδο, με μοναδική εξαίρεση τη Microsoft.

Η Catalys απέδωσε την επιτυχία της Google στους κατασκευαστές συσκευών και ειδικά στις LG, Samsung, Acer και HTC, που κυκλοφόρησαν πολλές συσκευές που τρέχουν κάποια έκδοση του Android. Προειδοποιεί, ωστόσο, πως η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει μέσα στο 2011, εξαιτίας των νέων συσκευών και συμφωνιών που αναμένονται.

Αναφέρει μάλιστα συγκεκριμένα ότι το τοπίο στην αμερικανική αγορά θα αλλάξει δραματικά λόγω της συμφωνίας μεταξύ Apple και Verizon. Επίσης, η Microsoft με το Windows Phone 7 αναμένεται να διεκδικήσει σημαντικό μερίδιο, κάτι που δεν πρόλαβε να κάνει μέσα στο 2010 λόγω της καθυστερημένης εισόδου της στην αγορά.

Πηγή: ars technica

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ