Το δωρεάν άνοιγμα στο κοινό ολόκληρης της συλλογής του από ψηφιακές εικόνες ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο του Γέιλ. Όπως μάλιστα εξηγούν οι New York Times, το ίδρυμα στεγάζει εκατομμύρια εικόνες στα αρχεία, το μουσείο και τις βιβλιοθήκες του, συμπεριλαμβανομένης μιας σονάτας γραμμένης από τον ίδιο τον Μότσαρτ και μια ακουαρέλα του Γουίλιαμ Μπλέικ.

Προς το παρόν έχουν δημοσιευθεί μόνο 250.000 εικόνες, ενώ εκτιμάται ότι θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να ανέβει online ολόκληρο το διαθέσιμο υλικό. Το ενδιαφέρον πάντως είναι πως το Γέιλ δεν επιβάλλει κανενός είδους περιορισμούς σε ό,τι αφορά τη χρήση των εικόνων, που σημαίνει πως μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιήσει ελεύθερα σε δημοσιεύσεις και κάθε είδους παρουσίαση.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη με τον τίτλο Discover Yale Digital Commons, διαθέτει μηχανισμό αναζήτησης και φίλτρα για περιορισμό των αποτελεσμάτων ανά κατηγορία, ενώ πριν την επισκεφθείτε ίσως να σας ενδιαφέρει να ρίξετε μια ματιά και στην σχετική παρουσίαση που ετοίμασε το πανεπιστήμιο στα πλαίσια της ανακοίνωσης της είδησης.

image

Πηγή: New York Times

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ