Αν και πριν από μερικές εβδομάδες η Mozilla ανακοίνωνε ότι παύει να ασχολείται με την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών για το Thunderbird, η νέα έκδοση του δημοφιλούς e-mail client φέρνει ορισμένες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προσθήκες. Σημαντικότερη, ίσως από αυτές, είναι η υποστήριξη chat, που σας επιτρέπει να συνομιλείτε με απευθείας μηνύματα μέσα από το περιβάλλον του Thunderbird, αλλά και να πραγματοποιείτε αναζητήσεις στα e-mail και στο αρχείο του chat ταυτόχρονα.

Το chat του Thunderbird υποστηρίζει όλα τα δημοφιλή δίκτυα και συγκεκριμένα τα Facebook, Gtalk, IRC, Twitter αλλά και οποιοδήποτε δίκτυο XMPP (αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε και το MSN σας).

Επίσης, το Thunderbird 15 ενσωματώνει και αυτό την λειτουργία του Do Not Track, που επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να παρακολουθείται η διαδικτυακή τους συμπεριφορά από τους διαφημιστές, ενώ φέρνει αλλαγές στον σχεδιασμό του μενού και της μπάρας επιλογών ώστε να θυμίζει περισσότερο τον Firefox, προσφέροντας έτσι μια ποιο ομοιόμορφη εμπειρία χρήσης στους χρήστες των υπηρεσιών της Mozilla.

Τέλος, το νέο Thunderbird επεκτείνει την λειτουργία αποστολής μεγάλων αρχείων που είχε εγκαινιάσει τον Ιούνιο, προσθέτοντας στη λίστα των υποστηριζόμενων υπηρεσιών και το Ubuntu One.

Το Thunderbird 15 κυκλοφόρησε παράλληλα με τον Firefox 15 και μπορείτε να το κατεβάστε από την σχετική σελίδα της Mozilla.

Πηγή: Thunderbird blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 31 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ