Το Hangouts είναι ίσως το βαρύ πυροβολικό του Google+ και το Hangouts on Air η πιο ενδιαφέρουσα λειτουργία του. 3 μήνες μετά την εκκίνηση της σταδιακής διάθεσης της λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, το Hangouts on Air είναι πλέον διαθέσιμο και στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα ομαδικών συνομιλιών με έως και 10 άτομα και την ζωντανή αναμετάδοσή τους σε όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, με το Hangouts On Air μπορείτε να αναπαράγετε δημόσια το βίντεό σας προς όλο τον κόσμο, να δείτε στατιστικά στοιχεία για το πόσοι χρήστες σας βλέπουν κατά τη διάρκεια της μετάδοσης ή ακόμα και να το μαγνητοσκοπήσετε και να το ανεβάσετε στο YouTube αφού ολοκληρωθεί.

Η μετάδοση προβάλλεται μέσα στο ίδιο το Google+ αλλά και μέσα από το κανάλι που διατηρείτε στο YouTube, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να την ενσωματώσετε και στον ιστοχώρο ή το blog σας.

Η ενεργοποίηση του Hangouts on Air γίνεται μέσα από την σελίδα έναρξης ενός νέου Hangout, ενώ για να το χρησιμοποιήσετε απαιτείται να το συνδέσετε με τον λογαριασμό σας στο YouTube.

Google Plus Hangouts on Air

Μαζί με την Ελλάδα, το Hangouts on Air κυκλοφόρησε επίσης στην Αυστρία, το Βέλγιο, την Δανία, τη Γερμανία, την Φινλανδία, τη Γκάνα, τη Νορβηγία, τη Ρουμανία και την Σενεγάλη, που προστέθηκαν στις 220 χώρες στις οποίες η υπηρεσία ήταν ήδη διαθέσιμη από τον περασμένο Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο λόγος για τον οποίο το Hangouts on Air κυκλοφόρησε με καθυστέρηση στις 10 χώρες που προαναφέρθηκαν, αφορούσε ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ