ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ
ΦΟΡΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ:
0
0
0 ΣΧΟΛΙΑ
pysnakeblog

Μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές της ιστορίας του πραγματοποίησε το Dropbox, προσλαμβάνοντας τον Guido van Rossum, δημιουργό της γλώσσας προγραμματισμού Python. Ο van Rossum θεωρείται μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο του open source λογισμικού και τα τελευταία 7 χρόνια εργαζόταν στη Google.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο van Rossum ήταν φίλος με την ομάδα του Dropbox από τα πρώτα στάδια δημιουργίας της υπηρεσίας. Κι αυτό γιατί ένα από τα βασικά προβλήματα που κλήθηκε από την αρχή να αντιμετωπίσει το Dropbox ήταν το θέμα της υποστήριξης όλων των μεγάλων λειτουργικών συστημάτων, κάτι καθόλου εύκολο από προγραμματιστικής άποψης. Τη λύση έδωσε η Python που σύντομα έγινε η αγαπημένη γλώσσα προγραμματισμού του ιδρυτή του Dropbox, Drew Houston, λόγω της «απλότητας, της ευελιξίας και της κομψότητάς της».

Για το λόγο αυτό η ανακοίνωση της εταιρείας είναι ιδιαίτερα ενθουσιώδης, καλωσορίζοντας τον van Rossum στην ομάδα «με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη».

Πηγή: Dropbox Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ
0 comments