Το Picasa ανεβάζει εικόνες πρόσωπων από τις φωτογραφίες σας στις επαφές του Gmail



Google PicasaΗ νέα έκδοση 3.8 του Picasa έφερε ορισμένες ενδιαφέρουσες νέες λειτουργικότητες. Μία από αυτές δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ορίσει ως εικόνα προφίλ των επαφών του στο Gmail (Google Contacts) την φωτογραφία που έχει προκύψει από την αναγνώριση προσώπων.

Το ανέβασμα των εικόνων μπορεί να γίνει μαζικά, επιλέγοντας Tools / Upload / Upload People Thumbnails ή και χωριστά, για μια μεμονωμένη επαφή, κάνοντας δεξί κλικ στην εικόνα της επαφής στην αριστερή μπάρα του προγράμματος και επιλέγοντας Set as Google Contacts Thumbnail. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί απευθείας τις επαφές του μέσα από το περιβάλλον του Picasa.

Upload contacts Right click - upload click-manage Google Contacts

Ας σημειωθεί ότι για να γίνει σωστά ο συγχρονισμός των εικόνων με τις ήδη υπάρχουσες επαφές σας, θα πρέπει το όνομα των επαφών και το όνομα των προσώπων στο Picasa να είναι ακριβώς το ίδιο.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που δημοσιεύτηκε. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Σχολιάστε το άρθρο

Σχολιάστε το ↓

Μοιραστείτε το άρθρο

Μοιραστείτε το




Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Connect with Facebook

*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Διαβαστε στη συνεχεια